Rechtsgebieden

Aanbestedingsrecht

Advocaat aanbesteding en aanbestedingswet

Ervaring of niet: aanbesteden is een vak apart. Aanbesteden is het bekend maken van een (overheids) opdracht. Overheidsinstanties zijn verplicht een opdracht aan te besteden boven een bepaalde drempelwaarde. Ook moeten ze zich houden aan bepaalde aanbestedingsprocedures. Bedrijven kunnen inschrijven op een aanbesteding door een offerte in te dienen (een inschrijving). De verschillende inschrijvers gaan met elkaar in concurrentie. De opdrachtgever kan bijvoorbeeld kiezen voor de laagste prijs of de economisch meest voordelige inschrijving.  Deze laatste fase van de aanbesteding wordt gunning genoemd.

Aangepaste Aanbestedingswet 2012

Binnen het aanbestedingsrecht krijgt te maken met de Aanbestedingswet 2013, de continu uitdijende Europese jurisprudentie en de algemene aanbestedingsbeginselen. Deze beginselen gelden zelfs als uw werk, levering of dienst onder de drempelwaarde blijft. Met zoveel factoren om rekening mee te houden, heeft een partij al snel aanleiding om u iets te verwijten. Aanbesteden zonder zorgen? Dat doet u met Schenkeveld Advocaten.

Aanbestedingsrecht advocaat inschakelen? Met Schenkeveld Advocaten kiest u voor advocaten die hun sporen verdiend hebben in het aanbestedingsrecht. Al ruim 40 jaar bieden onze experts snelle oplossingen in iedere fase van de aanbesteding:

  • Advies over verplichting of wenselijkheid van aanbesteding
  • Beoordelen van aanbestedingsbestek
  • Begeleiden van aanbestedingsprocedure
  • Doortastend optreden in procedures

Aanbesteden zonder zorgen? De aanbestedingsexperts van Schenkeveld Advocaten vertellen u er graag meer over. Bel vandaag nog voor een eerste gesprek.