ICT recht

De automatisering, digitalisering en de technische vooruitgang staan niet stil, sterker nog, zij zijn voortdurend en razendsnel in ontwikkeling. Het rechtsgebied dat hierbij hoort is het ICT recht. Ook dat is dynamisch en voortdurend in ontwikkeling. Wet- en regelgeving is complex en vooral abstract. Bovendien wordt de wetgeving voortdurend aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen. Ook ICT contracten zijn vaak complex en staan vol met jargon. Dat maakt het ICT recht voor ondernemers een ingewikkeld speelveld: wat staat er nu eigenlijk in het contract? Wie is waarvoor verantwoordelijk? En wie is er aansprakelijk bij een grote storing? Of voor een mislukt ICT project?

Als ondernemer moet u dus kunnen vertrouwen op een ervaren advocaat ICT recht, die niet alleen op de hoogte is van de laatste juridische ontwikkelingen, maar ook van de allerlaatste technische ontwikkelingen en mogelijkheden.

Advocaat ICT recht

Bij Schenkeveld Advocaten werken advocaten die gespecialiseerd zijn in het ICT recht. Zij zijn van alle technische én juridische ontwikkelingen op de hoogte, kennen de IT-wereld en adviseren op een manier die daarbij past: snel, helder en hoogwaardig.

Schenkeveld Advocaten werkt voor verschillende ondernemingen die te maken hebben met juridische ICT-vraagstukken. Van internetondernemingen en het MKB tot IT-bedrijven. Maar wij adviseren en procederen ook voor instellingen en overheden.

Waar kan een advocaat ICT recht u mee helpen?

In het ICT recht komen verschillende juridische expertises samen. Denkt u daarbij aan het ondernemingsrecht, contractenrecht, intellectueel eigendomsrecht en privacyrecht. Bij Schenkeveld Advocaten vindt u deze expertises en de benodigde ervaring onder één dak.

U kunt bij Schenkeveld Advocaten terecht voor:

  • advies over internetrecht en online ondernemen (e-commerce)
  • het onderhandelen over en opstellen en beoordelen van (complexe) ICT contracten, zoals , (managed) hostingovereenkomsten, Service Level Agreements, escrow-overeenkomsten, dienstverleningscontracten of cloud-, ASP- en SaaS-contracten
  • juridisch advies over het gebruik van clouddiensten
  • het opstellen of beoordelen van algemene voorwaarden
  • advies en procedures bij ICT-geschillen, zoals slecht functionerende software, storingen of conflicten over automatiseringsprojecten
  • advies over intellectuele eigendomsrechten op software
  • advies over privacy

Vragen?

Heeft u een vraag over het ICT recht? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. Dat kan door te bellen met 072 514 46 66. U kunt ook het contactformulier invullen, dan ontvangt u binnen 24 uur antwoord.