Sportrecht advocaten

De sport is dynamisch en veelzijdig. Het sportrecht is dat ook. Als sporter, club, vereniging of sponsor heeft u te maken met verschillende soorten contracten, reglementen en protocollen. Met transfers, tuchtrechtspraak en arbitrage. En uiteraard ook met blessures en vragen over aansprakelijkheid. Vragen die dan opkomen zijn: Is dit contract waterdicht? Kan ik bezwaar maken tegen een schorsing? Mogen ze zomaar mijn foto gebruiken? Wie is er aansprakelijk voor blessures? En wie moet de schade betalen?

Als u met dit soort vragen zit is het fijn als u kunt vertrouwen op een advocaat sportrecht die de sportwereld kent en begrijpt. En die van het adviseren en procederen over sportrecht zijn tak van (top)sport heeft gemaakt.

Advocaat sportrecht

Bij Schenkeveld Advocaten vindt u een advocaat sportrecht die zelf zijn sporen in de (internationale) topsport heeft verdiend. Dat betekent dat hij de dynamiek van de sportwereld kent en weet welke belangen er spelen. Hij kan zich daarom snel verplaatsen in uw situatie.

Schenkeveld Advocaten adviseert en procedeert voor sporters, coaches, verenigingen en clubs, zowel in de amateursport als op professioneel niveau. Daarnaast werken wij voor sportbonden, sponsoren en andere sportorganisaties op het gebied van sportrecht.

Juridisch advies sportrecht

In het sportrecht komen verschillende juridische disciplines samen. Denkt u aan het ondernemingsrecht, aansprakelijkheidsrecht, arbeidsrecht, vastgoedrecht, intellectueel eigendomsrecht en privacyrecht. Daarnaast worden veel sportrechtelijke conflicten niet door rechtbanken beslist, maar door arbitrage en tuchtrechtspraak van sportbonden. Dat maakt het sportrecht complex. Bij Schenkeveld Advocaten vindt u al deze juridische disciplines en de benodigde sportrechtervaring onder één dak.

U kunt bij Schenkeveld Advocaten terecht voor:

  • het opstellen en beoordelen van sponsor- en spelerscontracten
  • onderhandelingen en advies over arbeidscontracten en arbeidsconflicten
  • advies over openstaande vorderingen
  • het opstellen en beoordelen van statuten, reglementen en gedragsregels
  • advies over merchandising, imago- en portretrechten
  • advies over aansprakelijkheid in sport- en spelsituaties
  • advies over schorsingen en tuchtrechtelijke beslissingen
  • advies over en begeleiding bij een arbitrage- of tuchtzaak
  • advies over privacyvraagstukken
  • advies over koop, huur en erfpacht van sportaccommodaties

Internationaal sportrecht

Topsport speelt zich vrijwel nooit af binnen de landsgrenzen. Voor sporters, coaches en clubs is dat fantastisch, want wat is er mooier dan u internationaal te meten met de beste sporters en clubs uit andere landen? Maar het internationaal sportrecht kan ingewikkeld zijn. Bij Schenkeveld Advocaten bent u ook voor internationale sportrechtvragen aan het juiste adres. Onze kennis en contacten strekken zich uit tot ver over de grenzen.

Schorsing KNVB? Snelle actie vereist!

Bent u als speler door de KNVB geschorst? Bent u bestuurder van een voetbalclub en staat een van uw spelers een fikse schorsing te wachten? Of heeft de KNVB de club een flinke boete of een andere straf opgelegd? En bent u het daar niet mee eens? Dan wilt u vast weten wat u daar aan kunt doen? Lees meer in het blog “Schorsing KNVB? Snelle actie vereist!“.

Vragen?

Heeft u een vraag over sportrecht? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.