Onteigening

Als de overheid uw grond wil hebben

Wil de overheid uw grond kopen voor de aanleg van wegen, woningen, industrieterreinen of natuurgebieden? Als zij goede redenen heeft voor onteigening, kan het razendsnel gaan. Daarom is het van groot belang dat u niet wacht met het inwinnen van juridisch advies. Schenkeveld Advocaten legt u precies uit wat uw rechten zijn. Zo bent u goed voorbereid.

Hoe werkt een onteigening?

Allereerst zal de overheid proberen om uw grond aan te kopen. Pas als dat niet lukt, zal zij een onteigeningsprocedure starten. Deze procedure bestaat uit een bestuursrechtelijke procedure en een procedure bij de rechtbank. Hierbij staan uw huis en grond op het spel. Logisch dat u de beste juridische vertegenwoordiging wilt die u zich kunt veroorloven.

Onteigening door overheid

Wilt u als overheid grond aankopen voor de aanleg van wegen, woningen, industrieterreinen of natuurgebieden? Onteigening kan de voorkeur genieten boven normale koop, maar een zorgvuldige voorbereiding is essentieel. Kleine fouten in het onteigeningstraject kunnen de onteigening al frustreren. Win daarom voorafgaand aan ieder traject juridisch advies in. Schenkeveld Advocaten heeft de experts in huis om u bij complexe onteigeningsprocedures van begin tot eind vakkundig te begeleiden.

Benieuwd hoe Schenkeveld Advocaten uw zaak zou aanpakken? Bel direct met een van de advocaten.