Rechtsgebieden

Letselschadevergoeding

Schadevergoeding bij ongeval

Schadevergoeding is een compensatie voor de financiële schade die u hebt geleden door een verwonding waarvoor een ander schuld heeft. Schadevergoeding is geen luxe, maar bittere noodzaak. Want dure medische behandelingen en misgelopen inkomsten brengen veel mensen na een ongeval in acute financiële problemen.

Materiële schade

Bij een verwonding door een ongeluk komen vaak veel kosten kijken. Denk aan het inhuren van een huishoudelijke hulp, het kopen van hulpmiddelen en het betalen van eigen risico bij de verzekering. Al deze financiële schade kunt u verhalen op de veroorzaker van het ongeval. Dit heet een schadevergoeding. U kunt ook een schadevergoeding krijgen bij een verkeersongeval, onze verkeersongeval advocaten helpen u graag in het proces om dit te ontvangen.

Immateriële schade

Naast de financiële schade kunt u last hebben van wat juridisch ‘gederfde levensvreugde’ heet: het moeten leven met chronische pijn of beperkingen waardoor u minder van het leven geniet. Met deze schade komt u in aanmerking voor smartengeld. Dat geldt ook voor andere niet-financiële schade waar u last van kunt hebben na een ongeval, zoals psychische schade, inbreuk op uw privacy en aantasting van uw goede naam. Het gaat hier om immateriële schade, die dus moeilijk aan te tonen is. Hoeveel smartengeld u zal krijgen, is dan ook niet te voorspellen. Vaak wordt gekeken naar eerdere zaken van vergelijkbare ongevallen. Hoe hoog is het smartengeld daar geweest? Onze advocaten letselschade hebben hier ervaring in en verbeteren zo uw kansen op smartengeld voor de emotionele schade die u is aangedaan. Dat lost de schade niet op, maar helpt wel.

Voorschot smartengeld of schadevergoeding

Smartengeld of een schadevergoeding voor een ongeval laat soms lang op zich wachten. Hebt u accuut geld nodig? Dan valt altijd te onderhandelen over een voorschot. Dat is een vooruitbetaling van de schadevergoeding. Zo kunt u aan uw financiële verplichtingen blijven voldoen. Ook van het smartengeld kunt u een voorschot krijgen. De vergoeding kan meestal pas worden vastgesteld als duidelijk is hoe het letsel zal genezen en of er nog verbetering mogelijk is. Vaak krijgt u daarom een voorschot van het smartengeld. Als u geen voorschot krijgt, heeft u recht op rente vanaf het moment van het ongeval.

Benieuwd hoeveel schadevergoeding en smartengeld wij voor u kunnen realiseren? Neem vandaag nog contact op met een van onze advocaten.