Letselschadevergoeding

Letselschadevergoeding bij ongeval

Schadevergoeding is een compensatie voor de financiële en emotionele schade die u hebt geleden als gevolg van letsel dat u door toedoen van een ander heeft opgelopen. Schadevergoeding is geen luxe, maar bittere noodzaak. Dure medische behandelingen en misgelopen inkomsten brengen veel mensen na een ongeval in acute financiële problemen.

letselschadevergoeding: Materiële schade

Bij een verwonding door een ongeluk komen vaak veel kosten kijken. Denk aan het inschakelen van een huishoudelijke hulp, het kopen van hulpmiddelen en het betalen van eigen risico bij de verzekering. Al deze schade kunt u verhalen op de veroorzaker van het ongeval.

letselschadevergoeding: Immateriële schade

Indien u letselschade heeft opgelopen, is de kans groot dat u ook recht heeft op smartengeld. Dit is een vergoeding voor immateriële schade als gevolg van de pijn en het ongemak waarmee u na het ongeval te maken had en misschien blijvend te maken heeft. U kunt hierbij denken aan pijn en ongemak door lichamelijk letsel, maar ook aan psychische klachten die u over gehouden heeft aan het verkeersongeval. Omdat de hoogte van de smartengeldvergoeding afhankelijk is van diverse factoren, is het niet eenvoudig om deze te berekenen. Onze letselschade advocaten staan u graag te hulp bij het bepalen van de hoogte van uw smartengeld.

Voorschot letselschadevergoeding

Smartengeld of een schadevergoeding voor een ongeval laat soms lang op zich wachten. Hebt u acuut geld nodig? Dan valt altijd te onderhandelen over een voorschot. Dat is een vooruitbetaling van de schadevergoeding. Zo kunt u aan uw financiële verplichtingen blijven voldoen. Ook van het smartengeld kunt u een voorschot krijgen. De vergoeding kan meestal pas worden vastgesteld als duidelijk is hoe het letsel zal genezen en of er nog verbetering mogelijk is. Vaak krijgt u daarom een voorschot van het smartengeld. Als u geen voorschot krijgt, heeft u recht op rente vanaf het moment van het ongeval.

Benieuwd hoeveel schadevergoeding en smartengeld wij voor u kunnen realiseren? Neem vandaag nog contact op met een van onze letselschade specialisten.