Fusies en overnames

Ondernemen is risico’s nemen. Dat geldt zeker bij een bedrijfsovername, fusie of een strategische of een financiële investering (private equity). Dergelijke trajecten zijn vaak veelomvattend, intensief en complex. En de financiële belangen zijn groot.

Als u denkt aan een fusie of overname wilt u dus kunnen rekenen op ervaren juridische experts die u vertrouwt. Op een sparringpartner met commercieel bewustzijn, die in de voorbereidende fase pragmatisch en constructief met u meedenkt en tijdens het gehele overname – of investeringsproces snel kan schakelen. Die u kan adviseren over alle juridische aspecten die voor, bij en na een fusie of overname komen kijken: van een eventuele herstructurering of vendor due diligence in de voorfase tot en met een reorganisatie of procedure na de overdracht.

Advocaat fusies en overnames

Schenkeveld Advocaten is gespecialiseerd in de juridische begeleiding en afhandeling van overnames en (strategische of financiële) investeringen. Onze ervaren specialisten kennen de markt en uw branche. Wij fungeren het liefst al in een zo vroeg mogelijk stadium als uw sparringpartner. En kunnen uw transactie van begin tot het eind begeleiden. Wij denken pragmatisch en constructief met u mee over kansen en mogelijkheden, maar wijzen u als dat nodig is ook op de juridische risico’s van uw plannen.

Schenkeveld Advocaten adviseert en begeleidt zowel kopende als verkopende partijen, investeerders en ondernemers die kapitaal willen aantrekken door een investering. Nationaal en internationaal. Ook ondernemingen die willen fuseren staan wij bij met praktisch, helder en duidelijk advies.

Juridisch advies fusies en overnames

Bij een fusie of overname komen vaak verschillende juridische expertises samen. Het ondernemingsrecht, arbeidsrecht, vastgoedrecht, mededingingsrecht en het intellectueel eigendomsrecht bijvoorbeeld. Bij Schenkeveld Advocaten vindt u al deze expertises en de benodigde ervaring onder één dak.

U kunt bij Schenkeveld Advocaten terecht voor:

 • het koop- of investeringsklaar maken van een onderneming, door een vendor due diligence of herstructurering
 • het opstellen van en uitonderhandelen van alle noodzakelijke documentatie zoals de:
  • geheimhoudingsverklaring (NDA)
  • intentieovereenkomst (LOI)
  • koopovereenkomst aandelen (SPA) of activa-passivaovereenkomst waaronder gedegen advisering over de vrijwaring, garanties en disclosures
  • investeringsovereenkomst
  • aandeelhoudersovereenkomst
  • zekerheidsdocumentatie
  • managementovereenkomst of tijdelijke dienstverleningsovereenkomst (TSA)
 • het volledige due diligence onderzoek
 • onderhandelingen met de beoogde (ver)koper of fusiepartner
 • advies over financieringsconstructies
 • geschillen naar aanleiding van een fusie of overname, bijvoorbeeld over de nakoming van een earn-out regeling

Specialisten fusie en overname

De overnamespecialisten van Schenkeveld Advocaten werken nauw samen met andere specialisten, zoals accountants, fiscalisten, notarissen en professionals in corporate finance. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen wij ook een team specialisten voor u samenstellen.

Vragen?

Heeft u een vraag over een mogelijke (ver)koop, investering of fusie? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Martijn Smit, contactpersoon fusies & overnames. Martijn is per mail bereikbaar via m.smit@schenkeveldadvocaten.nl, en telefonisch via 06-21211708 of 072-5144666. U kunt ook het contactformulier invullen, dan ontvangt u binnen 24 uur antwoord.