Effectief incasseren met een incasso advocaat

Bij ieder bedrijf of overheidsinstelling is het belangrijk dat het debiteurenbeheer op orde is. De balanspost ‘debiteuren’ in de boekhouding moet zo laag mogelijk zijn. Het debiteurenbeleid moet daarop gericht èn ingericht te zijn. Slagkracht en efficiëntie zijn het devies, zonder dat dit ten koste gaat van de klantrelatie.

Daarbij moet u kunnen vertrouwen op een incassopartner die uw zaken snel oppakt, daadkrachtig optreedt en gebruik maakt van de wettelijke middelen die u zelf niet hebt. Waarbij de balans tussen effectief incasseren en klantbehoud uiteraard niet uit het oog wordt verloren.

Incasso advocaat

Schenkeveld Advocaten opereert graag als verlengde arm van uw financiële organisatie. De incassoafdeling van ons kantoor bestaat uit ervaren incasso advocaten en incassomedewerkers.

Wij pakken die zaken op waarvan uw aanpak vruchteloos is gebleken, bijvoorbeeld omdat een debiteur eenvoudigweg te weinig druk voelt om de gemaakte financiële afspraken op tijd na te komen, of omdat de debiteur weet dat u zelf niet de wettelijke middelen heeft om hem verder aan te pakken.

Waarom een incasso advocaat?

Wellicht twijfelt u om een advocatenkantoor in te schakelen voor het incasseren van uw vorderingen. Er zijn immers ook incassobureaus en gerechtsdeurwaarders, die uw vorderingen (vaak tegen ‘no cure no pay’) kunnen incasseren. Dan is het goed om te weten dat:

  • Een advocaat direct serieus wordt genomen, waardoor uw vordering sneller wordt betaald.
  • Een advocaat een betrouwbare incassopartner is.
  • Een advocaat meer wettelijke mogelijkheden heeft dan een incassobureau en hogere vorderingen mag incasseren dan een deurwaarder.

Effectief incasseren van uw vorderingen

Als u kiest voor een incasso advocaat van Schenkeveld kiest u voor maatwerk. Wij stippelen in overleg met u in iedere zaak de meest efficiënte aanpak uit. We kiezen altijd voor een reële en praktische insteek, waarbij ons de volgende mogelijkheden ter beschikking staan:

  • Telefonisch overleg met uw debiteur, zodat eventuele misverstanden ondervangen en opgelost kunnen worden.
  • Het schriftelijk aanmanen en sommeren van uw debiteur.
  • Het onderhandelen over en vastleggen van een betalingsregeling.
  • Het onderzoeken van de verhaalsmogelijkheden en – daaropvolgend – leggen van (conservatoir) beslag op huizen, bedrijfspanden, bezittingen, vorderingen of bankrekeningen.
  • Dagvaarden (eventueel in kort geding).
  • Het doen van een faillissementsaanvraag.

Vele bedrijven en overheidsinstellingen gingen u reeds voor, met gewenst resultaat. Veel van deze organisaties hebben hun incassowerkzaamheden inmiddels volledig uit handen gegeven aan Schenkeveld Advocaten. Onze organisatie is hier ook op ingericht. Zo zijn er verschillende arrangementen mogelijk, waarbij u tegen sterk gereduceerd tarief van de diensten van onze incasso advocaten gebruik kunt maken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze werkwijze of incasso arrangementen? Neem dan gerust contact op met onze incassoafdeling: mr. F.M. (Frank) Wagener (advocaat en lid van de Vereniging van Incassorecht Advocaten) of mevrouw A. (Anouk) Zweed (072-5144666). Zij vertellen u graag meer over onze diensten en tarieven.