Publiek-Private Samenwerking (PPS)

Wat is een publiek-private samenwerking?

Een publiek-private samenwerking (PPS) is een samenwerking tussen de overheid en een of meer private partijen. Het aantal publiek-private samenwerkingen is de laatste jaren enorm toegenomen, mede als gevolg van de vele decentralisaties. Binnen de gebiedsontwikkeling [link naar nieuwe pagina] is PPS al langer gebruikelijk.

Een PPS biedt voor alle partijen mooie kansen. Tenminste, als de juiste samenwerkingsvorm wordt gekozen. En er – uiteraard – vooraf glasheldere afspraken worden gemaakt, waarbij de risico’s goed in kaart worden gebracht. Daarom is het van belang dat u zich – als u partij wordt in een PPS – laat bijstaan door advocaten met ervaring met PPS-trajecten.

Wij zien in de praktijk dat ook vaak een PPS-overeenkomst worden gesloten voor trajecten die zien op de energietransitie. Ook bij het sluiten van samenwerkingsovereenkomsten en projectovereenkomsten voor subsidietrajecten kunnen wij u van dienst zijn.

Advocatenkantoor met PPS-expertise

Met Schenkeveld Advocaten kiest u voor een advocatenkantoor gespecialiseerd in PPS, dat al veel trajecten tot een succesvol einde heeft gebracht. Wij werken zowel voor overheidsinstanties als voor private partijen die willen meedoen aan een PPS.

U kunt bij Schenkeveld Advocaten terecht als u vragen heeft over:

Meer weten of nog vragen over PPS?

Neem gerust vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Dat kan door te bellen met 072 514 46 66. U kunt ook het contactformulier invullen.