Schadevergoeding bij whiplash

Whiplash opgelopen? Claim uw schadevergoeding

Een whiplash is een verzameling van klachten die iemand kan krijgen na een plotselinge heftige beweging met het hoofd. Hierbij maakt de nek vaak een ‘zweepslag’ beweging. Deze beweging kan in voorwaartse-, achterwaartse en zijwaartse richting zijn. Een whiplash komt vaak voor na een verkeersongeval.

Wanneer u een whiplash heeft opgelopen, brengt dit vele kosten met zich mee. Naast medische kosten, lijdt u wellicht ook materiële en immateriële (emotionele) schade. In het ergste geval bent u zelfs niet meer in staat om te werken, met alle (financiële) gevolgen van dien. Vaak kunt u alle geleden schade verhalen op de veroorzaker van het ongeval. De aansprakelijke partij moet ook de kosten van juridische bijstand betalen!

Neemt u daarom gerust vrijblijvend contact op met één van onze letselschade advocaten. Zij vertellen u graag meer en schatten uw kansen op een geslaagde zaak in.

Nekletsel wordt vaak niet erkend

Klachten van een whiplash worden vaak als ernstig ervaren. De klachten aan uw nek en de daaruit voortvloeiende concentratieproblemen kunnen u beperken in uw werk en in uw dagelijks leven. Toch erkennen verzekeraars het letsel van een whiplash lang niet altijd. Zeker niet als het herstel lang blijkt te duren. Vaak gaan verzekeraars na twee jaar met de hakken in het zand.

Met ruim 30 jaar ervaring zijn onze letselschade advocaten hier op voorbereid en kunnen zij u goed helpen met het claimen van de juiste schadevergoeding.

Hoogte schadevergoeding

Hoe hoog uw schadevergoeding zal zijn, hangt af van allerlei zaken. Allereerst zal worden gekeken of uw klachten  aantoonbaar zijn. Vaak zijn whiplashklachten op een röntgenfoto of MRI niet te zien. En dus zijn ze er niet, zal uw wederpartij zeggen. Dit standpunt van de wederpartij is echter te kort door de bocht. In de rechtspraak worden slachtoffers met een whiplash in bescherming genomen. Het enkele feit dat het letsel niet zichtbaar is op een scan, betekent niet dat er ook geen letsel en daaruit voortvloeiende schade bestaat. Als blijkt u sinds het ongeval te maken hebt met klachten, deze klachten plausibel zijn én geen andere oorzaak van de klachten is aan te wijzen, staat het verband tussen uw klachten en het ongeval juridisch vast.

Onze letselschade advocaten kennen uw aandoening, uw klachten én de beste manier om een schadevergoeding af te dwingen. Soms is een medisch onderzoek nodig. Dan behoeden wij u voor artsen die kritisch staan tegenover een whiplash. Zo weet u zeker dat er alles aan gedaan wordt om ervoor te zorgen dat u krijgt waarop u recht hebt.

Gratis telefonisch advies over whiplash

Bent u benieuwd naar uw kansen op een schadevergoeding na een whiplash? Bel voor gratis advies van een letselschade advocaat naar de juridische helpdesk van Schenkeveld Advocaten: iedere donderdagmorgen van 10:00-12:00 uur, via telefoonnummer 0229-21 28 15, 072-514 46 66 of 020-333 80 50. Liever nu al contact? Bel dan direct met een van onze advocaten.

Lees ook: Een whiplash na een aanrijding, wat nu?