Rechtsgebieden

Personen- en familierecht advocaat

Wat valt er onder het personen- en familierecht?

Veranderingen in uw privé situatie zijn soms zeer ingrijpend en kunnen tot juridische conflicten leiden. Denk hierbij aan echtscheidingen, regelingen omtrent het voogdijschap of het berekenen van alimentatie. In dat geval krijgt u te maken met het personen- en familierecht wat onder het burgerlijk recht valt en betrekking heeft op allerlei familiaire zaken. Hier hangen vaak ingewikkelde regels aan vast. De advocaten van Schenkeveld zijn gespecialiseerd in het personen- en familierecht en behartigen al jarenlang de belangen van onze cliënten met een familierechtelijk probleem.

Vermijd de rechter: onze advocaten bieden uitkomst!

In veel zaken die onder het personen- en familierecht vallen, is het verstandiger om eerst zonder de tussenkomst van een rechter tot een oplossing proberen te komen. Een gang naar de rechtbank kan uw relatie met de andere partij namelijk ernstig verstoren en na de procedure moet u immers beide verder met de gemaakte afspraken. Daarnaast spelen emotionele belangen een grote rol en in de rechtbank wordt vaak alleen naar de juridische aspecten gekeken. Dit kan ertoe leiden dat niet de meest gunstige uitspraak voor beide partijen wordt gedaan. Bovendien weet uzelf het beste wat voor u in de praktijk werkt en niet de rechter.

Een advocaat personen- en familierecht van Schenkeveld Advocaten kan daarom ook optreden als mediator/bemiddelaar. Zo kunt u kijken of u samen met de andere betrokkenen tot een afspraak kunt komen waar u allemaal goed mee kunt leven. Een personen- en familierecht advocaat kan helpen om een goede balans te vinden tussen de emotionele en de zakelijke aspecten. En als u toch naar de rechter stapt, zal onze advocaat zich sterk maken voor uw belangen.

Wat Schenkeveld Advocaten voor u kan betekenen

Wij begrijpen heel goed dat u niet zit te wachten op langdurige procedures en nemen uw zorgen graag uit handen. De personen- en familierecht advocaten van Schenkeveld staan u graag bij in onderstaande familiaire zaken:

Gratis juridisch advies

Voor juridisch advies over uw persoonlijke situatie kunt u iedere donderdag van 10:00 tot 12:00 uur gratis telefonisch contact opnemen met Schenkeveld Advocaten:
Amsterdam: 020 – 333 80 50
Hoorn: 0229-21 28 15
Alkmaar: 072-514 46 66

Daarnaast kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen via ons contactformulier.