Letselschade advocaten bij verkeersongevallen

Ongeval met letsel? Doe de letselschade check!

Bent u slachtoffer geworden van een verkeersongeval en hebt u als gevolg daarvan verwondingen opgelopen? Dan vraagt u zich misschien af of u een vergoeding krijgt voor de schade die het ongeluk heeft veroorzaakt. Doe de letselschade check en u ziet direct of u de schade kunt verhalen op (de verzekeraar) van de wederpartij!

In veel gevallen heeft u recht op een schadevergoeding. Maar let op: de verzekeraar van de wederpartij is lang niet altijd bereid om de aansprakelijkheid zonder slag of stoot te erkennen. Soms wijst de verzekeraar uw recht op schadevergoeding onterecht af. Het is belangrijk dat u na het verkeersongeval zo snel mogelijk een letselschade advocaat inschakelt om voor u de aansprakelijkheidsdiscussie met de verzekeraar te voeren.

Ga de schade niet zelf oplossen

Het is belangrijk dat u de schade niet zelf gaat oplossen. Een verzekeraar heeft ervaren letselschadebehandelaars in dienst die het belang van de verzekeringsmaatschappij dienen. U heeft in het contact met deze letselschadehandelaars juridische bijstand nodig zodat uw belang bij de afwikkeling van uw letselschadezaak wordt gediend. Uw klachten kunnen langer aanhouden dan u op het eerste gezicht denkt en soms gaat u zelfs pas later hinder ondervinden. Onderschat de impact van een verkeersongeval dus niet en schakel op tijd een verkeersrecht/letselschade advocaat in.

Veroorzaker aansprakelijk?

In beginsel is de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk voor uw schade. Dit lijkt een vrij eenvoudig uitgangspunt, maar in de praktijk zien wij dat tegen allerlei problemen wordt aangelopen. Daarbij komen vragen aan de orde als: Is sprake van eigen schuld? Welke schade is precies het gevolg van het ongeval? En hoe groot is uw schade eigenlijk?

Deze juridische vragen kunt u het beste overlaten aan een advocaat. Onze letselschade advocaten helpen u om de schadevergoeding te krijgen waar u recht op hebt.

Aangereden zonder dader?

Wat nu als u betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval waarbij de dader doorgereden is? U kunt uw geleden schade dan vaak niet verhalen op de wederpartij. In dat geval kunt u melding doen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Het Waarborgfonds vergoedt schade die is aangericht door een doorgereden motorvoertuig. Hiervoor is het van belang dat u bij de politie aangifte doet van het ongeval en het doorrijden van de dader. Ook is het verstandig om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen. U kunt hierbij denken aan foto’s en de gegevens van getuigen.

Hulp van een letselschade advocaat bij verkeersongevallen

  • Schadevergoeding, smartengeld en voorschot claimen;
  • Onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij of procederen;
  • In kaart brengen van het opgelopen letsel en de mogelijke toekomstrisico’s met hulp van eigen medisch adviseur;
  • Bemiddelen in conflicten met uw werkgever of het UWV;
  • Adviseren over praktische zaken zoals het inhuren van huishoudelijke hulp, het inschakelen van hulp in uw eigen bedrijf of het inschakelen van een arbeidsdeskundige als u uw werk (deels) niet kunt uitvoeren.

Gratis advies bij verkeersongeval

We willen u graag goed informeren over uw mogelijkheden. Daarom kunt u gratis advies krijgen van een verkeersrecht advocaat of letselschade advocaat. Met vragen over een verkeersongeval kunt u ook bij onze advocaten terecht op het telefonisch spreekuur

  • Iedere donderdagmorgen van 10:00-12:00 uur, via telefoonnummer 072-514 46 66 (Alkmaar), 0229-21 28 15 (Hoorn) of 020-333 80 50 (Amsterdam)

Wilt u niet wachten maar meteen contact? Bel dan vandaag nog met een van onze letselschade advocaten.