Contractenrecht en algemene voorwaarden

Gaat u een contract afsluiten, verlengen of beëindigen? Dan is het een must om juridisch advies in te winnen. Niet alleen zijn contracten er in vele soorten en maten, ook de kwaliteit loopt sterk uiteen. Online kunt u tegenwoordig veel contracten en algemene voorwaarden vinden, maar het is de vraag of deze standaarddocumenten goed aansluiten bij uw onderneming en situatie.

Juist bij onvoorziene omstandigheden heeft u de meeste behoefte aan een contract en algemene voorwaarden op maat, die u een zo sterk mogelijke uitgangspositie bieden en uw belangen beschermen. Schenkeveld Advocaten begrijpt dat als geen ander.

Contractenrecht

De advocaten van Schenkeveld hebben jarenlange ervaring in het (internationaal) contractenrecht. Wij ondersteunen u graag bij het onderhandelen over en controleren van uw contracten. Ook kunnen wij heldere contracten op maat voor u opstellen. Zo kunnen wij u helpen met:

 • Handelsovereenkomsten
 • Koop- en verkoopovereenkomsten
 • Financieringsovereenkomsen
 • Pandaktes
 • Borgstellingen
 • Overeenkomsten van opdracht
 • Bemiddelingsovereenkomsten
 • Franchiseovereenkomsten
 • Agentuurovereenkomsten
 • Distributieovereenkomsten
 • Aandeelhoudersovereenkomsten

Algemene voorwaarden

Als ondernemer weet u dat goede algemene voorwaarden het fundament zijn voor een goede bedrijfsvoering en een gezonde onderneming. Met de juiste algemene voorwaarden dekt u onnodige risico’s af en voorkomt u kostbare claims. Dat klinkt eenvoudig, maar wij zien in de praktijk dat tekortkomingen vaak te laat worden ontdekt. Dan blijken de algemene voorwaarden toch niet van toepassing te zijn en ontstaat er bijvoorbeeld een geschil over een betaling of de omvang van de aansprakelijkheid.

Daarnaast zien wij in de praktijk dat maar weinig ondernemers hun algemene voorwaarden periodiek laten controleren. Als de voorwaarden eenmaal op papier staan wordt er vaak jaren niet meer naar omgekeken. Terwijl het zo belangrijk is dat uw algemene voorwaarden aansluiten bij actuele wet- en regelgeving en de huidige omvang van uw onderneming.

Juridisch advies: hoe goed zijn uw algemene voorwaarden?

Hoe zit het eigenlijk met uw algemene voorwaarden? Staat alles erin wat erin moet staan? Zijn ze actueel en voldoen ze aan de wet? En weten uw (sales)medewerkers wat zij moeten doen om te zorgen dat ze ook daadwerkelijk van toepassing zijn?

U leest er meer over in het artikel ‘Algemene voorwaarden: dit moet u weten’. Maar u kunt Schenkeveld ook altijd vragen om uw contracten en algemene voorwaarde (periodiek) te laten beoordelen.

Meer weten over opstellen en laten controleren van contracten en/of algemene voorwaarden?

Schenkeveld Advocaten behoedt u voor valkuilen en helpt u graag bij het onderhandelen over, opstellen en beoordelen van uw contracten. Ook kunnen wij u van dienst zijn bij het opstellen, beoordelen en hanteren van uw algemene voorwaarden.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Dat kan door te bellen met 072-514 46 66.. U kunt ook het contactformulier invullen, dan ontvangt u binnen 24 uur antwoord.