Rechtsgebieden

Letselschade door medische fout

Wanneer is er sprake van een medische fout?

Overal waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Zo ook in de zorg. Gelukkig kunnen medische fouten vaak worden hersteld, maar soms is er sprake van blijvend letsel. Dat levert veel vragen op. Wat is er gebeurd? Wat zijn de gevolgen? Had het voorkomen kunnen worden? Wie betaalt de schade? Het is een kwestie van lange adem om hierop een antwoord te vinden. Want was het wel een medische fout, of was er sprake van een complicatie die de behandelaar niet kon voorkomen? Uw tegenpartij zal er alles aan doen om aansprakelijkheid voor het letsel af te wenden.

Bij letsel door medische fouten moet de behandelaar, zijn werkgever of het ziekenhuis betalen voor de geleden schade. Maar het krijgen van zo’n schadevergoeding is niet gemakkelijk.  De bewijslast ligt namelijk bij de patiënt. Dat betekent dat u moet bewijzen dat de dokter een blunder, oftewel een medische fout, heeft gemaakt. U doet er dus verstandig aan om juridisch advies in te winnen.

Schadevergoeding bij medische fouten

Een schadevergoeding eisen voor letsel door medische fouten heeft veel voeten in de aarde. Ten eerste moet u aantonen dat de dokter onzorgvuldig is geweest. Dat hij een slechte prestatie heeft neergezet vergeleken met collega’s in dezelfde omstandigheden. Vervolgens moet u bewijzen dat uw letsel door die medische fout is veroorzaakt. En dan moet u nog kunnen aantonen dat er daadwerkelijk schade is.

Met een advocaat staat u sterker

Een van onze letselschade advocaten kan u hierbij helpen. Zo hoeft u niet terug te deinzen voor de argumenten van artsen, behandelaars, ziekenhuizen en verzekeraars. Naast juridisch advies van onze advocaten schakelen we waar nodig een eigen medisch adviseur in om uw zaak kracht bij te zetten. Zo kunt u beter aantonen dat uw letsel door medische fouten is veroorzaakt en maakt u dus de beste kans op schadevergoeding, smartengeld of een voorschot.

Juridisch advies over letsel

Iedere donderdagmorgen biedt Schenkeveld Advocaten de mogelijkheid om gratis juridisch advies in te winnen over letsel door medische fouten. Er is een grote kans dat u recht heeft op smartengeld, een smartengeld advocaat kan u perfect ondersteunen in het proces om dit te krijgen.

Telefonisch spreekuur: iedere donderdagmorgen van 10:00-12:00 uur, via telefoonnummer 072-514 46 66, 0229-21 28 15 of 020-333 80 50 gratis advies over letsel door medische fouten. Liever nu al contact? Bel dan vandaag nog met een van onze advocaten.