Echtscheidingsadvocaten in Alkmaar, Amsterdam en Hoorn

Schakel een advocaat in voor uw echtscheiding

Voor velen voelt de beslissing om te scheiden als het einde van een lang proces. Maar juridisch begint het werk dan pas. U zult naar de rechter moeten om uw huwelijk te ontbinden. Daarvoor hebt u een echtscheidingsadvocaat nodig. Uw bezit en schuld worden verdeeld. En hebt u samen kinderen? Dan worden er afspraken gemaakt over alimentatie, gezag en omgang.

Ook als u alleen nog maar denkt aan scheiden en wilt weten wat er allemaal bij komt kijken, kan een echtscheidingsadvocaat u adviseren. Of als er ná uw echtscheiding nog problemen ontstaan. Onze echtscheidingsadvocaat is altijd duidelijk over de mogelijkheden en onmogelijkheden bij uw echtscheiding. Zij zal waar mogelijk proberen om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Zij is naast familierechtadvocaat ook MfN registermediator. Lees hier meer over mediation bij scheiding.

Verdelen van bezit en schuld

Bent of was u op huwelijkse voorwaarden getrouwd? Dan bepaalt de inhoud van die voorwaarden of en hoe het vermogen verrekend wordt. Bij een huwelijk in gemeenschap van goederen krijgt u in principe de helft van alle bezittingen die in de gemeenschap vallen. Hieronder vallen een eigen woning en het spaargeld, maar ook de bezittingen uit een eigen bedrijf. Wat betreft de schulden wordt een aparte regeling getroffen.

Ook zaken als alimentatie, de regeling met de kinderen, en het pensioen moeten vastgesteld worden. Een echtscheidingsadvocaat kan als professional helpen met de formele kanten van de zaak.

Advocaat scheiding: de voordelen?

Er zijn veel juridische dienstverleners, zoals scheidingsmakelaars, die advies aanbieden bij een echtscheiding. Maar een echtscheidingsadvocaat, gespecialiseerd in personen- en familierecht, heeft de meeste ervaring in en buiten de rechtszaal en daarmee de meeste toegevoegde waarde.

Uw beslissingen grijpen diep en langdurig in op uw leven. Dan neemt u toch liever geen risico. Een echtscheidingsadvocaat begeleidt u in iedere stap van de echtscheidingsprocedure en informeert u volledig over uw mogelijkheden, ook op het gebied van mediation.

Op zoek naar een echtscheidingsadvocaat die zich hard maakt voor uw belangen? Neem dan direct contact op! Amsterdam: 020-333 80 50, Hoorn: 0229-21 28 15 of Alkmaar: 072-514 46 66