Auto rijdt over voet van pakketbezorger, wie is aansprakelijk?
05 juli 2023
Verwachte leestijd 4 minuten
Een pakketbezorger is over zijn voet gereden toen hij achter zijn bus de weg op stapte. Had hij zelf moeten uitkijken voordat hij de weg opging of kan hij zijn schade verhalen op degene die over zijn voet reed?
Bedrijfsongeval: toedracht onduidelijk, werkgever toch aansprakelijk?
16 mei 2023
Verwachte leestijd 4 minuten
Stel: een werknemer heeft letsel opgelopen bij een bedrijfsongeval, maar het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Is de werkgever dan toch aansprakelijk of niet? Over deze vraagt buigt de Hoge Raad (de hoogste rechter van ons land) zich op dit moment.Onlangs heeft advocaat-generaal Hartlief de Hoge Raad over deze vraag geadviseerd. En zijn conclusie was interessant. Reden waarom we die conclusie in dit artikel voor u samenvatten.
Vrijwilliger overkomt ongeval, wie is aansprakelijk?
02 mei 2023
Verwachte leestijd 4 minuten
Een vrijwilliger werkzaam bij een schaatsevenement is een vervelend ongeval overkomen met letsel tot gevolg. Er is geen sprake van een arbeidsovereenkomst tussen het slachtoffer en de organisatie. Kan het slachtoffer de organisatie alsnog succesvol aansprakelijk stellen voor de opgelopen schade?
Is verlies aan tijd door een verkeersongeval vermogensschade?
06 april 2023
Verwachte leestijd 3 minuten
Een fietser heeft als gevolg van een verkeersongeval met een motorvoertuig hersenletsel opgelopen. Het letsel is aanzienlijk, waardoor het slachtoffer veel moet slapen en rusten. Levert de hierdoor verloren tijd schade op die gevorderd kan worden? Over deze vraag heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant zich gebogen.
Letsel door dieren, wie is aansprakelijk?
28 februari 2023
Verwachte leestijd 4 minuten
Wanneer u wordt aangevallen door een hond kunt u ernstig letsel oplopen. Ook kan een paard zich zo gedragen dat u valt en verwondingen oploopt. Wie is dan aansprakelijk voor de schade als gevolg van het opgelopen letsel?
Ernstig en blijvend letsel? De term ‘blijvende invaliditeit’ toegelicht
31 januari 2023
Verwachte leestijd 3 minuten
Soms loopt een ongeval met een sisser af en is er alleen sprake van wat blauwe plekken en schaafwonden. Helaas kunt u ook geconfronteerd worden met (veel) ernstiger letsel van uzelf of een naaste. Er kan zelfs sprake zijn van blijvende invaliditeit. Wat betekent deze term nu eigenlijk?
Meer letselschade door stijging verkeersongevallen
25 januari 2023
Verwachte leestijd 3 minuten
De Telegraaf meldde begin januari dat in 2022 dat het aantal dodelijke verkeersslachtoffers steeg tot recordhoogte. Ook het aantal verkeersongevallen waarbij minimaal één gewonde te betreuren viel, nam toe tot 21.457, ruim 3500 meer dan het jaar ervoor. Ook het aantal ongevallen met alleen materiële schade steeg in vergelijking met vorig jaar met 10.028 incidenten tot 75.025 ongevallen.
Langlopende letselschadezaken; is dat nu echt nodig?
24 januari 2023
Verwachte leestijd 3 minuten
In november van vorig jaar schreef RTL Nieuws dat de Socialistische Partij (SP) flinke boetes wil voor verzekeraars die de afhandeling van een letselschadezaak op één of andere manier vertragen. Letselschadezaken zouden te vaak te lang duren en daar zou het letselslachtoffer de dupe van zijn. In deze blog bespreek ik waarom de afhandeling van een letselschadezaak lang kan duren en of een snelle(re) afhandeling mogelijk is.
Ik heb een aanrijding gehad, en nu?
19 januari 2023
Verwachte leestijd 5 minuten
Een ongeval zit in een klein hoekje. Het komt helaas regelmatig voor dat u buiten uw schuld om betrokken raakt bij een aanrijding met letsel tot gevolg. U kunt dan denken aan een ongeval waarbij u als fietser bent aangereden door een auto, bijvoorbeeld omdat een bestuurder van een auto aan u geen voorrang heeft verleend. Ook is het mogelijk dat u het slachtoffer bent van een kop-staart botsing bijvoorbeeld in een file. Als gevolg van een aanrijding kunt u letsel hebben opgelopen en daarmee schade. In dit artikel vertel ik u waar u na een ongeval mee te maken zult krijgen, waarbij ik aangeef op welke manier een letselschade advocaat u daarin (meestal kosteloos) kan bijstaan.
De hoogte van smartengeld: afhankelijk van persoonlijke omstandigheden
05 januari 2023
Verwachte leestijd 4 minuten
Als u letselschade heeft opgelopen, dan heeft u recht op een smartengeldvergoeding. Deze vergoeding compenseert de immateriële schade als gevolg van het opgelopen letsel. Welke factoren spelen een rol bij de vaststelling van de hoogte van een smartengeldvergoeding waarop een slachtoffer van bijvoorbeeld een verkeersongeval recht heeft? Kunnen subjectieve persoonlijke omstandigheden ook een rol spelen?