Blogs in Letselschade

Kennis
Letselschade opgelopen tijdens stage, wie is aansprakelijk?
Twee BBL-leerlingen lopen stage bij een metaalbewerkingsbedrijf, waar zij een lading met pakketten metalen elementen uit een vrachtwagen moeten lossen. Dit gaat gruwelijk mis. De rondstroppen die om het pakket zitten, scheuren, waardoor het pakket van circa 4280 kg op het rechterbeen van één van de stagiairs valt.
Huishoudelijke hulp bij letselschade, klopt u aan bij de verzekeraar of bij de gemeente?
Een ongeval met letsel kan uw dagelijks leven drastisch veranderen. Zo kunt u te maken krijgen met praktische uitdagingen, zoals de uitvoering van huishoudelijke taken. In deze blog leg ik uit hoe het zit met de vergoeding van huishoudelijke hulp in een letselschadezaak en vertel ik u wat u moet weten over huishoudelijke hulp in de toekomst.
Zwaar lichamelijk letsel door een ongeval: u heeft óók recht op praktische ondersteuning
Heeft u of een naaste zwaar lichamelijk letsel opgelopen door een verkeersongeval of een bedrijfsongeval? In dit artikel leest u wat zwaar lichamelijk letsel precies is en welke praktische hulp een letselschade advocaat – meestal kosteloos - voor u kan regelen, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel.
De uitbetaling van uw voorschot bij letselschade blijft uit, wat nu?
Als u een ongeval is overkomen denkt u waarschijnlijk niet meteen aan schadevergoeding. Toch kunnen de kosten die u na een ongeval moet maken snel oplopen. Bijvoorbeeld omdat u eigen risico moet betalen voor uw ziektekosten, inkomensschade lijdt of hulp nodig hebt bij het uitvoeren van de huishoudelijke taken.
Aangereden door een landbouwvoertuig, recht op schadevergoeding?
Regelmatig gebeuren er verkeersongelukken met landbouwvoertuigen, zoals trekkers. De vaak grote en zware voertuigen rijden meestal niet hard, maar kunnen bij een aanrijding wel enorme letselschade veroorzaken. Zo ook in het zuiden van Nederland, waar recent in een paar dagen tijd twee dodelijke verkeersongevallen plaatsvonden met een landbouwvoertuig. Bent u zelf aangereden door een landbouwvoertuig en heeft u hierbij (ernstig) letsel opgelopen? Of liep uw partner of kind letsel op als gevolg van een aanrijding met een landbouwvoertuig? Hieronder leg ik uit wie er aansprakelijk is en of u recht heeft op schadevergoeding.
Auto rijdt over voet van pakketbezorger, wie is aansprakelijk?
Een pakketbezorger is over zijn voet gereden toen hij achter zijn bus de weg op stapte. Had hij zelf moeten uitkijken voordat hij de weg opging of kan hij zijn schade verhalen op degene die over zijn voet reed?
Bedrijfsongeval: toedracht onduidelijk, werkgever toch aansprakelijk?
Stel: een werknemer heeft letsel opgelopen bij een bedrijfsongeval, maar het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Is de werkgever dan toch aansprakelijk of niet? Over deze vraagt buigt de Hoge Raad (de hoogste rechter van ons land) zich op dit moment. Onlangs heeft advocaat-generaal Hartlief de Hoge Raad over deze vraag geadviseerd. En zijn conclusie was interessant. Reden waarom we die conclusie in dit artikel voor u samenvatten.
Vrijwilliger overkomt ongeval, wie is aansprakelijk?
Een vrijwilliger werkzaam bij een schaatsevenement is een vervelend ongeval overkomen met letsel tot gevolg. Er is geen sprake van een arbeidsovereenkomst tussen het slachtoffer en de organisatie. Kan het slachtoffer de organisatie alsnog succesvol aansprakelijk stellen voor de opgelopen schade?
Is verlies aan tijd door een verkeersongeval vermogensschade?
Een fietser heeft als gevolg van een verkeersongeval met een motorvoertuig hersenletsel opgelopen. Het letsel is aanzienlijk, waardoor het slachtoffer veel moet slapen en rusten. Levert de hierdoor verloren tijd schade op die gevorderd kan worden? Over deze vraag heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant zich gebogen.
Letsel door dieren, wie is aansprakelijk?
Wanneer u wordt aangevallen door een hond kunt u ernstig letsel oplopen. Ook kan een paard zich zo gedragen dat u valt en verwondingen oploopt. Wie is dan aansprakelijk voor de schade als gevolg van het opgelopen letsel?