Blogs in Verzekeringsrecht

Kennis
Rabobank hoeft schade door oplichting niet te vergoeden
Een klant van de Rabobank werd het slachtoffer van telefonische oplichting, waarbij € 13.201,- van zijn rekening werd afgeschreven. Volgens het Klachteninstituut financiële dienstverlening (Kifid) hoeft de Rabobank dit bedrag niet aan de klant te vergoeden, aangezien de klant in juridische zin grof nalatig is geweest door in strijd te handelen met de algemene voorwaarden van de bank.
Adviseurs in de fout? Over overlijdensrisicoverzekeringen, premiedalingen en schadevergoeding
De afgelopen jaren is de concurrentie op de markt voor overlijdensrisicoverzekeringen flink toegenomen. Daardoor zijn de premies sterk gedaald. Niet alle financieel adviseurs hebben hun klanten hierop gewezen. Het gevolg? Juridische procedures tegen die adviseurs.
De Schadeverzekering Voor Inzittenden (SVI): een ondergeschoven kindje
Veel mensen weten niet van het bestaan van een SVI-verzekering af, terwijl deze verzekering van groot belang kan zijn bij een (eenzijdig) ongeval. In dit blog licht ik toe wat een SVI-verzekering is, waar u op moet letten en wanneer u er aanspraak op kunt maken.
Iedereen een aansprakelijkheidsverzekering: of toch niet?
‘Iedereen heeft toch een aansprakelijkheidsverzekering?’ Als u zelf een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) heeft afgesloten lijkt het zo logisch. Helaas is niets minder waar. Veel mensen zijn niet verzekerd. In deze blog leest u wat een aansprakelijkheidsverzekering voor u kan betekenen bij letselschade.
Kan een moeder zichzelf aansprakelijk stellen voor haar tekortschieten in de zorg voor haar zesjarige dochter?
Een dochter krijgt een appel van haar moeder om een paard even verderop te voeren, buiten het zicht van de moeder. De dochter loopt de wei in en krijgt een trap van een paard. Is de moeder tekortgeschoten in haar zorgplicht door haar zesjarige dochter alleen op pad te sturen?
Roekeloze werknemer wordt aangereden, is de werkgever aansprakelijk?
Een koerier is op weg naar een klant om maaltijden te bezorgen. Op enig moment moet hij een spoorovergang passeren. De koerier negeert de alarmlichten, het belsignaal én tenminste 1 halve slagboom, een beslissing die hem duur komt te staan, hij wordt aangereden door een tegemoet rijdende trein. De koerier loopt ernstig letsel op. Kan de koerier (als werknemer) zijn werkgever aansprakelijk stellen voor zijn schade?
Facebook moet verplicht gegevens verstrekken van chanterende nepgebruiker
Een gebruiker op Facebook deed zich voor als een ander en dreigde intieme afbeeldingen die hij had ontvangen op het internet te verspreiden. Kan Facebook verplicht worden om de gegevens van een Facebookgebruiker te verstrekken?