Letselschade als gevolg van een huis- tuin- en keukenongeval

Blog

Schenkeveld Advocaten - Unlucky,Young,Man,Has,Slipped,From,Ladder,While,Doing,Repairs

Het zal u maar gebeuren, u bent aan het klussen bij u thuis of bij een ander en u valt of glijdt uit met letsel tot gevolg. Als u langdurig letsel oploopt, maakt u waarschijnlijk flinke kosten als gevolg van het opgelopen letsel. ‘Domme pech’ zult u denken. Wist u dat u in de meeste gevallen de opgelopen schade kunt verhalen? Ook de kosten van een letselschade advocaat!

Aansprakelijkheid letselschade

De belangrijkste vraag is wat er precies is gebeurd en of een andere partij aansprakelijk gesteld kan worden voor uw schade. Bent u bijvoorbeeld gevallen door een rondslingerende bal van de hond in de woonkamer? Of uitgegleden over iets wat iemand heeft achtergelaten?

Als iemand tijdens het klussen iets heeft laten liggen wat daar niet hoorde te liggen, dan kan het zo zijn dat er een gevaarlijke situatie is gecreëerd waarvoor die persoon aansprakelijk kan worden gehouden. ‘Het aansprakelijk stellen’ van een bekende klinkt wat vervelend, maar als de persoon in kwestie een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten, zal de verzekeraar de zaak in behandeling nemen.  De persoon in kwestie zal hier dan weinig van merken en wil natuurlijk ook niet dat u blijft zitten met de schade.

Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering)

Door aanspraak te maken op de verzekering van de persoon in kwestie die een verwijt kan worden gemaakt of de bezitter van de gebrekkig zaak of opstal, kunt u in ieder geval uw schadeposten bij de aansprakelijkheidsverzekeraar indienen.

Daarnaast is het van belang om in kaart te brengen waaruit het letsel blijkt en wat eventuele toekomstige risico’s zijn als het gaat om het opgelopen letsel. Bij een gewrichtsbreuk moet u al snel denken aan een risico op vroegtijdige artrose (slijtage).

Wie betaalt de kosten van een Letselschade advocaat

Afhankelijk van de polisvoorwaarden vallen de kosten van een letselschade advocaat volledig onder de dekking en is het inschakelen van een letselschade advocaat dus volledig kosteloos voor u.

Een letselschade advocaat staat u gedurende het gehele proces bij en zal medisch advies inwinnen bij een onafhankelijke adviseur. Daarbij wordt ook gevraagd naar behandelsuggesties. Een letselschade advocaat zal ook de schade samen met u in kaart brengen. Er zijn veel schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen waarvan u mogelijk geen weet heeft.

Vragen?

Mocht u een huis- tuin- of keukenongeval zijn overkomen en u wilt graag  weten wat de mogelijkheden zijn? Dan kunt u contact opnemen met één van onze letselschade advocaten voor een gratis intakegesprek. Wij bekijken dan samen met u wat de mogelijkheden zijn om uw schade kosteloos voor u te verhalen.