Blogs

Kennis
Zwaar lichamelijk letsel door een ongeval: u heeft óók recht op praktische ondersteuning
Heeft u of een naaste zwaar lichamelijk letsel opgelopen door een verkeersongeval of een bedrijfsongeval? In dit artikel leest u wat zwaar lichamelijk letsel precies is en welke praktische hulp een letselschade advocaat – meestal kosteloos - voor u kan regelen, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel.
Ernstig en blijvend letsel? De term ‘blijvende invaliditeit’ toegelicht
Soms loopt een ongeval met een sisser af en is er alleen sprake van wat blauwe plekken en schaafwonden. Helaas kunt u ook geconfronteerd worden met (veel) ernstiger letsel van uzelf of een naaste. Er kan zelfs sprake zijn van blijvende invaliditeit. Wat betekent deze term nu eigenlijk?
Aangereden door iemand zonder rijbewijs, hoe zit het met uw schade?
U bent aangereden en hebt daarbij letsel opgelopen. Maar u bent erachter gekomen dat de persoon die u heeft aangereden geen rijbewijs heeft. Kunt u uw schade dan wel vergoed krijgen? En zo ja, waar moet u dan zijn: bij de verzekeraar of de persoon die u heeft aangereden?
Ernstig letsel door fietsongeval: wanneer heeft u recht op schadevergoeding?
Uit recente cijfers blijkt dat het aantal fietsongevallen met ernstig letsel tot gevolg toeneemt. In 2021 steeg het aantal verkeersslachtoffers dat op de spoedeisende hulp moest worden geholpen tot 110.000. Dit is een toename van 18% in 10 jaar. Van die verkeersslachtoffers is twee derde fietser. Wat zijn uw rechten als u op de fiets bent aangereden door een motorvoertuig?
Zelfstandig ondernemer met letselschade: hoe houdt u het hoofd boven water?
Als zelfstandig ondernemer of zzp’er kunt u na een ongeval al snel tegen problemen aanlopen. Een ongeval brengt niet alleen lichamelijke ellende met zich mee, maar in uw geval ook inkomensverlies. Dan is het van belang om snel in actie te komen.
Ongeval met elektrische fiets: wie is aansprakelijk voor letselschade?
Het aantal elektrische fietsen in Nederland neemt sterk toe. Het aantal ongevallen daarmee ook. Maar wie is er eigenlijk aansprakelijk bij een verkeersongeval met een elektrische fiets? En hoe zit het bijvoorbeeld met een aansprakelijkheidsverzekering, is zo’n verzekering verplicht voor gebruikers van een elektrische fiets?
Arbeidsongeschikte werknemer door ongeval: wat zijn de mogelijkheden?
Uw werknemer raakt arbeidsongeschikt door een verkeersongeval. Niet alleen voor de werknemer zelf een heel vervelend scenario, maar ook voor u als werkgever. Er komt van alles op u af zoals het regelen van vervanging, het organiseren van correcte begeleiding tijdens het verzuim, zorgen voor optimale re-integratie etc. Naast deze praktische problemen, heeft de arbeidsongeschiktheid ook de nodige financiële gevolgen. Kunt u deze schade verhalen?
Toekomstige schade berekend met lagere rekenrente
Wanneer u na een ongeval te maken hebt met blijvend letsel, bestaat uw letselschadevergoeding in veel gevallen (groten)deels uit toekomstige schade. Bij het berekenen van deze toekomstige schade speelt de hoogte van de ‘rekenrente’ een belangrijke rol. Wat is rekenrente, hoe wordt deze berekend en welke rol speelt rekenrente bij de begroting van uw schade?