Reizigers met nek- en rugklachten bij tramongeval Rotterdam

Blog

Op maandagmiddag 10 maart 2014 vond in Rotterdam een trambotsing plaats op het Breeplein.

Wat is er gebeurd in Rotterdam?

Op maandagmiddag 10 maart 2014 zijn in Rotterdam drie trams met elkaar in botsing gekomen. Het betreft tram 2 (richting Groene Tuin), tram 20 (richting Lombardije) en tram 25 (Carnisselanden). De trambotsing vond plaats op het Breeplein te Rotterdam.

Ten minste 30 reizigers zijn bij deze botsing gewond geraakt. Zij hebben voornamelijk last van nek- en rugklachten. De verschillende hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, hebben de slachtoffers medische hulp verleend.

Is de vervoerder aansprakelijk?

De reizigers kunnen de vervoerder aanspreken ter vergoeding van hun letselschade. De tramvervoerder is namelijk aansprakelijk voor de materiële en immateriële schade veroorzaakt door hun letsel (ex artikel 8:105 BW). Deze aansprakelijkheid van de vervoerder gaat ver. Die tramvervoerder is in beginsel slechts niet aansprakelijk, indien zij kan aantonen dat het ongeval ook bij zorgvuldig handelen niet te vermijden was en dat zij de gevolgen van de trambotsing niet heeft kunnen verhinderen. Uiteraard komen ook de eventuele fouten van de bestuurder van die tram voor rekening van de tramvervoerder.

Ruime ervaring met het bijstaan van reizigers

Wij behartigen onder andere ook de belangen van verschillende slachtoffers van de treinbotsing op 21 april 2012 in Amsterdam en van slachtoffers van verschillende busongevallen. Voor direct contact met een letselschadeadvocaat van Schenkeveld Advocaten kunt u hier klikken.

Lees ook het artikel op nu.nl: http://bit.ly/1fjCMcq.

Update artikel op nu.nl: nog twee mensen in ziekenhuis na trambotsing, over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend: http://bit.ly/1heBbHc.