Ilse van der Poel

Gespecialiseerd in:

Agrarisch recht (Agri law), Energierecht, Hippisch recht (Equine law), Juridische helpdesk – corona – Schenkeveld Advocaten, Overheidsrecht, Vastgoedrecht

Wilt u een project ontwikkelen als gemeente of als ontwikkelaar en heeft u daarbij advies nodig dan bent u bij mij aan het juiste adres. Ik kan u adviseren over het bestemmingsplan, het sluiten van een anterieure overeenkomst, de aankoop van vastgoed, de overeenkomst van aanneming, de verhuur van het pand en planschade/nadeelcompensatie. Ik kan u in dat traject ook adviseren over vragen over circulair bouwen en de energietransitie.

Daarnaast adviseer en procedeer ik veelal voor gemeentes over openbare orde problematiek zoals de sluiting van panden op grond van de Wet Damocoles (artikel 13b Opiumwet), de Wet Victoria (artikel 174a gemeentewet), de Wet Bibob, demonstraties en APV-gerelateerde kwesties.

Ook ben ik specialist op het gebied van onteigeningsrecht. Daarbij treed ik zowel voor particulieren op als voor gemeentes. Daarnaast kunt u met vragen over agrarisch recht en hippisch recht bij mij terecht.

Ik vind het belangrijk dat u zich door mij gehoord voelt. Samen gaan we op zoek naar de best mogelijke oplossing. Hierbij denk ik verder dan alleen een juridische oplossing. Als het nodig is dan zal ik voor u ook een procedure opstarten waarbij ik mij ook weer voor de volle 100% zal inzetten. Hierbij komt mijn goede analytische vermogen en mijn doorzettingsvermogen om tot het uiterste te gaan goed van pas.

Opleiding

 • Vrije Universiteit Amsterdam, afstudeerrichting privaatrecht en bestuursrecht
 • Grotius ruimtelijk bestuursrecht en milieurecht (omgevingsrecht) cijfer: 8

Specialisatieverenigingen

 • Lid van vereniging voor bouwrecht advocaten
 • Lid van vereniging voor bouwrecht
 • Lid van vereniging voor onteigeningsrecht advocaten.

Nevenfuncties

 • Lid commissie bestuursrecht rechtbank
 • Bestuurslid Lighthouse (vereniging voor leidinggevenden in de bouw)
 • Voorzitter Stichting Victoriefonds
 • Secretaris van Dagelijks Bestuur van Stichting Hart van Noord-Holland, regio- en stadsmarketing
 • Bestuurslid Stichting Hollands zuivelarchief
 • Bestuurslid Stichting Noordhollands veeverbeteringsarchief
 • Voorzitter Ouderraad Kennemerpoort Lindenlaan

Ilse van der Poel is a partner at our office in Alkmaar. She has a great deal of experience with administrative legal procedures in areas such as subsidies, operating licences, the Bibob Act and the APV ( separated private assets). She also advises and litigates extensively on private and public real estate law, including spatial planning law/environmental and planning law and tenancy law. She completed the Grotius specialisation course in "spatial planning law and environmental law" with a score of 8. She is also involved in agricultural law.

Membership/other positions

- Member of the Construction Law Association (VBR)
- Member of the Construction Lawyers Association (VBR-A)
- Member of the Association of Expropriation Lawyers
- Member of the Association for Agricultural Law
- Member of the Objections Committee Amsterdam South
- Member of the Administrative Law Committee of the District Court
- Secretary Lighthouse, Association for people in managerial positions directly or indirectly involved in the construction industry
- Member of the jury Entrepreneurial Alkmaar
- Chairman of the Egelantier Parents' Committee (SKOA)
- Former member of the Review Committee Amsterdam South