Simone Smit

Advocaat

Heeft u als gemeente of als bedrijf te maken met het omgevingsrecht en heeft u advies nodig? Neem dan contact met mij op.

Als advocaat omgevingsrecht adviseer en procedeer ik over bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen en handhaving. Regelmatig sta ik mijn cliënten bij tijdens zittingen bij rechtbanken en de Afdeling bestuursrechtspraak, of bij gemeentes tijdens een hoorzitting.

Daarnaast ben ik betrokken bij openbare orde zaken. Bijvoorbeeld het sluiten van panden op basis van de Opiumwet, het optreden bij woonoverlast, het tijdelijk huisverbod, de Wet Bibob en andere handhavingszaken. Ook met vragen over natuurbescherming, agrarisch recht en de energietransitie kunt u bij mij terecht.

Regelmatig geef ik presentaties en schrijf ik blogs en artikelen over deze onderwerpen.

Cliënten omschrijven mij als enthousiast, positief, zeer betrokken, vasthoudend en vooral erg nieuwsgierig. Ik hecht aan een goed persoonlijk contact en vind het belangrijk dat wij werken op basis van wederzijds vertrouwen. Op die basis kan ik goed inschatten wat in uw zaak de beste, snelste en waar mogelijk creatiefste oplossing is. Het liefst bereik ik die oplossing samen met u buiten de rechter om. Lukt dit niet? Dan ga ik ook een procedure niet uit de weg en zet ik mij uiteraard 100% voor u in. Vanaf de aanvraag, het eerste besluit tot en met eventueel het hoger beroep.

Tijdens een procedure informeer ik u over ontwikkelingen, in de rechtspraak of daarbuiten, die voor uw zaak van belang zijn. Zo blijft u op de hoogte over de laatste stand van zaken, en weet u wat u van mij kan en mag verwachten.

Opleidingen

  • Leergang Klimaatverandering en Energietransitie
  • Grotius Omgevingsrecht cum laude
  • Vrije Universiteit Amsterdam, masters bestuursrecht en strafrecht

Specialisatieverenigingen

  • Vereniging voor Bouwrecht (VBR)
  • Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A)
  • Vereniging voor Milieurecht (VMR)
  • Vereniging voor Administratief recht (VAR)