Pien Schotman

Advocaat

Heeft u advies nodig bij de aan- of verkoop van onroerend goed? Kunt u hulp gebruiken bij het opstellen of controleren van een overeenkomst van aanneming? Heeft u een geschil over de uitleg van een overeenkomst of splitsingsakte? Dan denk ik graag met u mee.

Voor zowel projectontwikkelaars, aannemers, beleggers en verhuurders houd ik mij dagelijks bezig met kwesties binnen het vastgoedrecht (waaronder het bouwrecht, koop en huurrecht). Ook met eventuele geschillen binnen een Vereniging van Eigenaars ben ik bekend en help ik u graag verder. In juni 2022 heb ik de Grotius Opleiding Onroerend Goed afgerond waardoor ik nog meer kennis heb opgedaan op het gebied van het vastgoedrecht. Hierdoor kan ik u nog beter adviseren over de juridische vraagstukken die u heeft over onder andere erfdienstbaarheden, natrekking van bijvoorbeeld zonnepanelen, kettingbedingen, kwalitatieve verplichtingen, aansprakelijkheid bij koop en/of aanneming van werk.

Bij (complexe) juridische vraagstukken denk ik graag (out of the box) met u mee en zoeken we naar de beste oplossing. Daarbij vind ik het belangrijk dat u een helder en begrijpelijk antwoord krijgt waarmee u verder kunt. U kunt rekenen op korte lijnen en persoonlijk contact. Ook bij het controleren en opstellen van contracten vind ik het belangrijk om de afspraken tussen partijen  in begrijpelijke taal vast te leggen.

Opleiding

  •  Universiteit Leiden (december 2015), Civiel Recht;
  • Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goed (juni 2022 – cum laude);

Nevenfuncties

  •  Vaardighedentrainer beroepsopleiding Advocaten.