Stefan Jansen

Gespecialiseerd in:

Agrarisch recht (Agri law), Faillissementsrecht/insolventierecht, Juridische helpdesk – corona – Schenkeveld Advocaten

Heeft u te maken met landbouwgrond of agrarisch onroerend goed en twijfelt u of sprake is van pacht? Of wilt u een pachtovereenkomst wijzigen of beëindigen, maar weet u niet goed waar u op moet letten en wat de risico’s zijn? Ik help u hierbij graag verder. Ook kan ik u als advocaat bijstaan in een procedure bij de grondkamer of de pachtkamer van de rechtbank.

Twijfelt u over de vraag of u wel recht hebt op fosfaatrechten of dat deze wellicht moeten worden verdeeld? Ik sta u hierbij graag met raad en daad bij en kan snel voor u inschatten wat uw rechten zijn.

Ook als u een boete van de RVO hebt gekregen, omdat u de meststoffenwetgeving zou hebben overtreden of als u te weinig betalingsrechten voor uw landbouwgrond hebt ontvangen, ben ik voor u de aangewezen specialist waarop u kunt vertrouwen. Mijn ervaring met bezwaar- en beroepsprocedures tegen mestboetes en beschikkingen komt hierbij goed van pas.

Heeft u een geschil binnen de agrarische maatschap of V.O.F. en komt u er samen niet meer uit of wilt u de samenwerking beëindigen? Ook dan bent u bij mij aan het juiste adres. Als pragmatisch ingestelde advocaat, ben ik als geen ander in staat om een vastgelopen onderhandeling alsnog te laten slagen. Als dit toch niet lukt, kan ik u bijstaan in een procedure.

Ik ben opgegroeid in de bloembollensector in de kop van Noord-Holland en woon hier nog steeds met veel plezier. Daardoor voel ik me thuis in de agrarische sector, spreek ik uw taal en begrijp ik goed wat er speelt binnen uw agrarisch bedrijf.

Daarnaast word ik regelmatig door de rechtbank benoemd als curator in faillissementen. Heeft u vragen over een mogelijke faillissementssituatie, wilt u reorganiseren of wordt u wellicht aangesproken door een curator? Ik kan voor u inschatten waar de risico’s liggen en u echt verder helpen. Ook sta ik u bij als u activa uit een faillissement wilt kopen.

Specialisatieopleidingen:

  • CPO insolventierecht voor curatoren (2017);
  • INSOLAD/Grotius insolventierecht (2021).

Lidmaatschappen en nevenfuncties

  • Lid Vereniging voor Agrarisch Recht (VAR)
  • Lid INSOLAD (Vereniging voor Insolventierecht Advocaten)
  • Bestuurslid Stichting Financieel Café Alkmaar
  • Lid Agribusinessclub Noord-Holland Noord

Stefan Jansen has been a lawyer since 2013 and has been working for our firm in Alkmaar from that year. In 2012 he graduated cum laude with a bachelor's and master's degree in law, specialising in private law, at the VU University of Amsterdam.

Stefan specializes in:

- Bankruptcy law and restructuring
- Agricultural law, in particular in the field of manure and phosphate legislation and agricultural tenancy law.

Stefan Jansen is regularly appointed by the Court as a trustee in bankruptcies. In addition, Stefan also acts on behalf of parties in financial difficulties or on behalf of creditors who wish to file for bankruptcy.

In 2017, Stefan completed the CPO insolvency law specialisation course for trustees.

Memberships and other positions

- Member of the Association for Agricultural Law (VAR)
- Candidate member INSOLAD (Association of Insolvency Lawyers)
- Board member of the Financial Café Alkmaar Foundation
- Member of the Agribusinessclub Noord-Holland Noord