Waarschuwing voor buitenlandse letselschadeadvocaten na vliegramp Malaysia Airlines

Blog

Op donderdag 17 juli 2014 is de Boeing 777 van Malaysia Airlines in Oekraïne neergestort. Dit vliegtuig vertrok vanaf Schiphol en vloog naar Kuala Lumpur (Vlucht MH17). Er zijn 298 inzittenden om het leven gekomen. Onder hen bevonden zich 196 Nederlanders. Geen van de inzittenden heeft deze ramp overleefd.

Oorzaak nog onduidelijk

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van deze ramp precies is. Het meest aannemelijk is dat het vliegtuig door een raket uit de lucht is geschoten. De ramp vond namelijk plaats boven een oorlogsgebied, waar pro-Russische separatisten en Oekraïners met elkaar in gevecht waren.

Vele nabestaanden, groot verdriet

Het is wel duidelijk dat de ramp een gat heeft geslagen in vele gezinnen en families. Veel mensen hebben iemand verloren bij de ramp. Hun verdriet is onmetelijk groot.

Nu: Waarschuwing voor nabestaanden

De nabestaanden hebben binnen twee jaar na de vliegramp de mogelijkheid om hun schade te verhalen op de vervoerder. Die kan Malaysia Airlines, maar ook KLM zijn. Vanuit de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) is echter nu reeds gewaarschuwd voor de mogelijkheid dat buitenlandse advocaten zich rechtstreeks tot de nabestaanden wenden en hun hoge schadevergoedingen beloven in verband met het verlies van hun dierbaren. Bij eerdere vliegrampen is gebleken dat nabestaanden voor henzelf zeer nadelige contracten met die advocaten sloten. De LSA wil dat thans voorkomen. Het dringend advies van de LSA is dan ook om niet met hen in zee te gaan.

Later: Juridische mogelijkheden bekijken

Het advies van Slachtofferhulp Nederland is om u nog niet bezig te houden met juridische vraagstukken. Dat kan later wel. Op een later moment in de toekomst kunt u zich door deskundige en betrouwbare letselschadeadvocaten laten informeren over uw juridische mogelijkheden. Bij de LSA hebben reeds diverse letselschadeadvocaten laten weten dat ze mensen kunnen bijstaan. De advocaten van Schenkeveld Advocaten hebben zich daarvoor ook aangemeld.

Informatie

Mocht u meer informatie wensen te krijgen over uw juridische mogelijkheden, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. U kunt dan bellen met de heer Niels Muntjewerff in Hoorn (0229-212815).

Update: Lees hier het perscommuniqué van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA)