Toename aantal verkeersongevallen

Blog

Ten opzichte van vier jaar terug is het aantal verkeersongevallen op hoofdwegen met 27% toegenomen, zo volgt uit cijfers van Stichting Incident Management Nederland (SIMN).* In de afgelopen twaalf maanden kwamen de bergingsbedrijven van de Stichting maar liefst 25.963 keer in actie.

Smartphonegebruik belangrijke oorzaak

Na een jarenlange daling van het aantal ongevallen is er sinds eind 2013 een stijging waarneembaar. Het gebruik van de smartphone wordt aangewezen als een van de belangrijkste oorzaken.

Grootste stijging verkeersongevallen in Gelderland

Schenkeveld Advocaten - fiets
Overigens is de stijging van het aantal ongevallen niet gelijkmatig over het land verdeeld. Uit de gegevens van de stichting blijkt dat de stijging het grootste is in Gelderland (een stijging van 45%), terwijl in Zeeland een toename van 18% waarneembaar is. In Noord-Holland bedraagt de stijging 22% en presteert daarmee onder het landelijk gemiddelde.

Ook toename aantal slachtoffers in het verkeer

Een toename van verkeersongevallen heeft helaas ook tot gevolg dat het aantal slachtoffers in het verkeer toeneemt. Schenkeveld Advocaten staat slachtoffers van verkeersongevallen bij bij het verhalen van de letselschade. Schenkeveld Advocaten heeft de Letselschade Check ontwikkelt om zelf te kunnen beoordelen of aanspraak kan worden gemaakt op een (letsel)schadevergoeding. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het verhalen van uw schade, doe de Letselschade Check of neem contact op met één van onze letselschade advocaten.

*SIMN is sinds 1999 verantwoordelijk voor de afhandeling van incidenten met personenvoertuigen op snelwegen, enkele provinciale wegen en gemeentelijk wegen.