Blogs

Kennis
Is een huurverhogingsbeding oneerlijk?
Verhuurders nemen in huurovereenkomsten voor woningen in de vrije sector vrijwel altijd een huurverhogingsbeding op. Met een dergelijk beding wordt de huurprijs boven op de standaard consumentenprijsindexering, met bijvoorbeeld 3% of 5% verhoogd. In de praktijk is de afgelopen tijd veel geprocedeerd over de vraag of een dergelijk beding
Letselschade opgelopen tijdens stage, wie is aansprakelijk?
Twee BBL-leerlingen lopen stage bij een metaalbewerkingsbedrijf, waar zij een lading met pakketten metalen elementen uit een vrachtwagen moeten lossen. Dit gaat gruwelijk mis. De rondstroppen die om het pakket zitten, scheuren, waardoor het pakket van circa 4280 kg op het rechterbeen van één van de stagiairs valt.
Huishoudelijke hulp bij letselschade, klopt u aan bij de verzekeraar of bij de gemeente?
Een ongeval met letsel kan uw dagelijks leven drastisch veranderen. Zo kunt u te maken krijgen met praktische uitdagingen, zoals de uitvoering van huishoudelijke taken. In deze blog leg ik uit hoe het zit met de vergoeding van huishoudelijke hulp in een letselschadezaak en vertel ik u wat u moet weten over huishoudelijke hulp in de toekomst.
Aangereden door een landbouwvoertuig, recht op schadevergoeding?
Regelmatig gebeuren er verkeersongelukken met landbouwvoertuigen, zoals trekkers. De vaak grote en zware voertuigen rijden meestal niet hard, maar kunnen bij een aanrijding wel enorme letselschade veroorzaken. Zo ook in het zuiden van Nederland, waar recent in een paar dagen tijd twee dodelijke verkeersongevallen plaatsvonden met een landbouwvoertuig. Bent u zelf aangereden door een landbouwvoertuig en heeft u hierbij (ernstig) letsel opgelopen? Of liep uw partner of kind letsel op als gevolg van een aanrijding met een landbouwvoertuig? Hieronder leg ik uit wie er aansprakelijk is en of u recht heeft op schadevergoeding.