Joris Kunst

Gespecialiseerd in:

Ondernemingsrecht, Vastgoedrecht

Heeft u behoefte aan advies of bijstand over het vastgoed- of huurrecht? Bijvoorbeeld omdat uw huurders hun verplichtingen niet nakomen? Omdat u advies wilt over het beëindigen van een huurovereenkomst? Of dreigt er een conflict te ontstaan over een vastgoedgerelateerde koopovereenkomst? Dan help ik u graag verder.

Ik ben gespecialiseerd in het vastgoedrecht (waaronder huurrecht, bouwrecht en VvE-recht) en treedt onder meer op voor verhuurders van woningen en bedrijfsmatig vastgoed. Ook mag ik projectontwikkelaars, beleggers en woningcoöperaties tot mijn klanten rekenen.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het (internationaal) contractenrecht. De Grotius opleiding Nationaal en Internationaal Contracteren rondde ik cum laude af. Ik kan u daarom uitstekend helpen bij het opstellen en beoordelen van alle soorten contracten. Maar ook als u hulp nodig hebt bij het afdwingen van gemaakte afspraken óf als u wilt dat ik met u meekijk naar de mogelijkheden om gesloten overeenkomsten te ontbinden kunt u contact met mij opnemen.

Als ik voor u aan de slag ga is wederzijds vertrouwen voor mij onmisbaar. Ik hecht veel waarde aan een goed en persoonlijk contact met mijn klanten. Hoe beter ik u ken, hoe beter ik kan inschatten wat de optimale uitkomst van een juridische discussie is en hoe beter ik u kan helpen om die uitkomst zo snel mogelijk te bereiken. De marsroute daarvoor bepalen we samen en daar gaan we dan vol voor. Bij voorkeur blijven we weg bij de rechtbank. Kan dat niet? Dan heeft u in mij een ervaren procesadvocaat die u in klare taal door het oerwoud van procesregels loodst.

Opleiding:

  • UvA, Rechtsgeleerdheid (2011)
  • Grotius Academie, Nationaal en internationaal contracteren (2019; cum laude afgerond)

Nevenfuncties:

  • Voorzitter/bestuurslid Ronde Tafel 100 West-Friesland (2020-2021)
  • Bestuurslid Jonge Balie Noord-Holland (2015-2017)

Joris Kunst was born and raised in Hoorn. He was sworn in as a lawyer in 2012 and has been working at our office in his hometown since 2016. You can turn to Joris for legal assistance in the following fields:

- Real estate law (including tenancy law, construction law, statutory rights and duties between neighbours and association of owner's law);
- Corporate law;
- General contract law;
- Law governing attachments and executions.

During his training as a lawyer, Joris was actively involved in the Jonge Balie (Junior Bar Association) Noord-Holland as a board member for several years. Joris is currently a member of the RoundTable 100 West-Friesland.