Medische kosten

Woord

Wat zijn medische kosten?

Onderdeel van uw letselschade is de schadepost ‘medische kosten’. Medische kosten zijn de kosten die u maakt in verband met de medische behandeling van uw letsel.

Medische kosten vanwege ongeval

Wanneer u letsel oploopt door toedoen van een ander, bijvoorbeeld door een ongeval, kunt u in veel gevallen uw letselschade verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Zo ook uw ‘medische kosten’. Denk hierbij aan het eigen risico van uw zorgverzekeraar in verband met ambulancevervoer en/of behandelingen in het ziekenhuis. Ook behandelingen die niet gedekt worden door uw zorgverzekeraar, zoals fysiotherapiekosten, vallen onder de noemer ‘medische kosten’.
Andere voorbeelden van medische kosten zijn:

  • Kosten van pijnmedicatie
  • Kosten in verband met de aanschaf of huur van medische hulpmiddelen zoals krukken, een rolstoel, een ziekenhuisbed etc.
  • Kosten in verband met het aanmeten van een prothese of een brace
  • Kosten van (alternatieve) therapieën als chiropractie, osteopathie, manueel therapeut etc.
  • Kosten in verband met een revalidatietraject
  • Etc.

Wie betaalt medische kosten bij letselschade?

Uw medische kosten zijn in veel gevallen te verhalen op de aansprakelijkheidsverzekeraar van de aansprakelijke partij. Een letselschade advocaat van Schenkeveld kan u helpen om deze schade in kaart te brengen en te verhalen op de verzekeraar. Wij adviseren u om vanaf het eerste moment alle kosten goed bij te houden, omdat het op een later moment vaak lastig ‘terug te halen’ is welke kosten nu ook alweer zijn gemaakt. Onze advocaten stellen een schadestaat op en zorgen ervoor dat u een passend voorschot krijgt van de verzekeraar.

Hulp nodig? Neem contact op met onze letselschade advocaten, zij helpen u graag verder.