Merkbescherming: hoe lang is mijn merk beschermd?

Vraag

Merkbescherming

Uw merk is een waardevol bezit. U wilt niet dat anderen hier misbruik van maken door het te kopiëren. Daarom is het belangrijk uw merk te beschermen tegen onrechtmatig gebruik. Dit doet u door uw merk te registreren. Het registreren van een merk is niet verplicht. Maar als u dat niet doet, kunt u ook niet optreden tegen inbreuk. U kunt uw merk registreren bij een officiële merkinstantie. Wij helpen u daar graag bij zodat u zeker weet dat uw merk goed omschreven wordt.  Ook controleren wij of uw merk geen inbreuk maakt op een ouder geregistreerd merk.

Hoe lang is mijn merk beschermd?

Uw merk is beschermd zo lang u wilt. Uw Benelux merkregistratie is 10 jaar geldig. De merkregistratie kan elke 10 jaar worden verlengd. Het is van belang dat u het merk ook daadwerkelijk gebruikt. Doet u dat gedurende vijf jaar niet, dan kan het merk vervallen worden verklaard en zal uw registratie worden doorgehaald. Hierop zijn uitzonderingen mogelijk.

Lees meer over beschermen en registreren van uw merk op onze pagina merkenrecht. Of neem direct contact op met onze specialisten merkenrecht.

Gerelateerde veel gestelde vragen