Dave Wesselink

Aan het woord

Mijn start bij Schenkeveld advocaten

Nog tijdens mijn studie ben ik gestart bij Schenkeveld advocaten. Eerst als juridisch medewerker voor twee dagen in de week, inmiddels ben ik sinds februari 2023 fulltime werkzaam als advocaat-stagiair.

Het eerste wat mij bij Schenkeveld opviel is het tempo waarmee student-stagiaires en juridisch medewerkers inhoudelijk worden betrokken bij boeiende zaken. Zo ging ik in mijn eerste week al mee naar een zitting. Niet alleen om te zien hoe het er daar aan toegaat, maar ook om mee te kijken met de onderhandelingen.

Zelfstandig op onderzoek uit

Ook is het niet zo dat je begeleider of patroon zomaar alles ‘voorkauwt’. Al vanaf de eerste week kreeg ik veel verantwoordelijkheid en mocht ik regelmatig zelf op onderzoek uit. In het begin was dat zeker niet altijd eenvoudig, maar bij Schenkeveld is er gelukkig altijd iemand bereid om te helpen. Er hangt een prettige, toegankelijke sfeer die informeel aanvoelt. Natuurlijk is er formeel sprake van hiërarchie, maar daar merk je in de praktijk weinig van. Zo kan je bij iedereen binnenstappen voor een praatje, zowel zakelijk als over het afgelopen weekend.

Beëdiging

Richting het einde van mijn studie ben ik geleidelijk aan meer gaan werken, en op een dusdanig tempo dat het heel natuurlijk voelde. Na een aantal maanden als juridisch medewerker gewerkt te hebben, spraken zowel Schenkeveld als ikzelf de wens uit om de stap te maken naar advocaat-stagiair. En op 22 februari 2023 ben ik beëdigd!

Natuurlijk was de stap vanuit het studentenleven naar een fulltime baan even wennen. Maar door de goede begeleiding en heldere communicatie merkte ik dat ik de zaken die ik behandelde steeds sneller onder controle kreeg. Inmiddels werk ik steeds meer zelfstandig en behandel ik dossiers in meerdere mate van A tot Z.

Schenkeveld Advocaten - Dave © Hélène de Bruijn Fotografie-3066