Britt Zijp

Aan het woord

Mijn stage bij Schenkeveld Advocaten

In het voorjaar van 2020 heb ik twintig weken stage gelopen bij Schenkeveld Advocaten, op het kantoor in Hoorn. Tijdens deze afstudeerstage deed ik theorie- en praktijkonderzoek naar de implementatie van de Wwft (de wet ter voorkoming van Witwassen en financieren van terrorisme) bij Schenkeveld. Advocatenkantoren moeten op dit punt namelijk aan een aantal eisen voldoen. Op basis van dit onderzoek heb ik Schenkeveld een aantal aanbevelingen gedaan, die ook zijn doorgevoerd in de dagelijkse praktijk.

Vrijheid

Hoewel een stage in het begin natuurlijk altijd erg spannend is, voelde ik mij bij Schenkeveld al snel op mijn gemak. Ik kreeg alle vrijheid en middelen die ik nodig had voor mijn onderzoek. En iedereen was bereid om mij te helpen. De deur stond (en staat) – letterlijk – altijd open.

Naast mijn onderzoek mocht ik ook meewerken aan de zaken die de advocaten in behandeling hadden. Denk hierbij aan het analyseren van nieuwe zaken, het opstellen van dagvaardingen, het schrijven van (advies)brieven en het uitzoeken van jurisprudentie. Dit was niet alleen heel leerzaam en leuk om te doen, maar gaf mij ook een beter beeld van de advocatuur.

Gezellig

Verder heb ik de werkcultuur binnen Schenkeveld gedurende mijn stage als erg prettig ervaren. Iedereen was bereid om elkaar te helpen, om te sparren over een juridisch vraagstuk of om gewoon een gezellig praatje te maken. Ook de (online – het was corona) activiteiten die werden georganiseerd en het gezamenlijk lunchen vond ik erg leuk, omdat je je collega’s daardoor beter (en op een andere manier) leert kennen.

Al met al heb ik een erg leuke stageperiode gehad bij Schenkeveld. Dit is dan ook de reden dat ik na mijn stage heb aangegeven dat ik graag wilde blijven, maar dan in de functie van juridisch medewerker. Inmiddels werk ik alweer sinds augustus 2020 bij Schenkeveld en ben ik nog altijd blij met deze keuze!

Schenkeveld Advocaten - Britt © Hélène de Bruijn Fotografie-6133