Personen- en familierecht advocaat

Personen- en familierecht

Het personen- en familierecht gaat vrijwel altijd over ingrijpende en emotionele gebeurtenissen: een huwelijk, echtscheiding, geboorte of overlijden. Op het moment dat deze gebeurtenissen zich voordoen moet u vaak veel praktische zaken regelen, terwijl u ook te maken heeft met de emoties van uw naasten en uzelf. Uw hoofd staat dan helemaal niet naar de vaak complexe juridische gevolgen van die gebeurtenis. En al helemaal niet naar de juridische conflicten die eruit voortvloeien.

Dan is het fijn als u kunt vertrouwen op een ervaren en gespecialiseerde advocaat personen- en familierecht, die uw juridische zorgen uit handen neemt en helder uitlegt wat uw mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Die advocaat vindt u bij Schenkeveld Advocaten. Onze advocaat is zowel familierechtadvocaat als MfN-geregistreerd scheidingsmediator. Zij heeft kennis van zaken en is betrokken bij uw situatie.  U kunt de behartiging van uw juridische en zakelijke belangen met een gerust hart aan haar overlaten. De fiscale gevolgen worden ook nauwlettend in de gaten gehouden. Uiteraard heeft zij ook aandacht voor de emotionele kant van het verhaal en de belangen van eventuele kinderen worden zeker niet uit het oog verloren.

Waar kan een advocaat familierecht u mee helpen?

U kunt bij een advocaat personen- en familierecht terecht voor:

Juridisch advies bij of na een scheiding

Als u gaat scheiden is dat niet alleen een ingrijpende en emotionele gebeurtenis voor uzelf, maar als u kinderen heeft ook voor uw kinderen. Voor hen is het cruciaal dat zij zo min mogelijk last hebben van de scheiding, zowel in financieel als in emotioneel opzicht. Daarom is het belangrijk om de zaken goed te regelen. Denk daarbij aan de verdeling van bezittingen en schulden, maar ook aan de kinder- en partneralimentatie.

Daarnaast is het voor de kinderen erg fijn als u en uw (toekomstig) ex-partner zich zo veel mogelijk inspannen om de goede verstandhouding te behouden of te herstellen. U bent in de toekomst weliswaar geen partners meer, maar nog wel samen ouders van de kinderen! Dan is het wel zo fijn als u samen afspraken kunt maken.

Om deze redenen is het goed om uw scheiding zo veel mogelijk in onderling overleg vorm te geven, het liefst via mediation. Bij mediation treft u elkaar niet voor de rechter, maar kiest u samen voor één scheidingsmediator die optreedt als een bemiddelaar voor u beiden. Onder leiding van deze mediator maakt u samen afspraken over de verdeling van de boedel, de alimentatie en de zorg voor de kinderen. Die afspraken legt de mediator vast in een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan. Mediation is sneller en goedkoper dan een juridische procedure, bovendien zijn de uitkomsten vaak veel duurzamer omdat u de afspraken zelf maakt. U leest er meer over op onze pagina over mediation.

Ook als er na de scheiding conflicten ontstaan, bijvoorbeeld over de alimentatie of de omgangsregeling, kan de mediator een bemiddelende rol spelen. Daarmee wordt voorkomen dat het conflict uit de hand loopt en de kinderen daar last van krijgen.

Is mediation geen optie (meer)? Dan kunt u toch proberen om er in overleg uit te komen. In dat geval kunt u zich allebei laten bijstaan door uw eigen advocaat familierecht.

Vragen?

Heeft u een vraag over het personen- en familierecht of over uw echtscheiding? Of wilt u een afspraak maken op een van onze kantoren in Hoorn, Alkmaar of Amsterdam? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze familierecht advocaat en MfN-geregistreerd scheidingsmediator Annet Lunshof. Dat kan door te bellen met 072 514 46 66. U kunt ook het contactformulier invullen, dan ontvangt u binnen 24 uur antwoord.