Letsel

Woord

Wat is letsel?

Letsel is een beschadiging aan het lichaam die voor klachten zorgt. Dit is niet beperkt tot zichtbare wonden zoals een botbreuk of een open wond. Ook verwondingen die niet direct zichtbaar zijn, vallen hieronder, zoals een whiplash, nek- en rugklachten of psychische klachten. Letsel kan zorgen voor lichamelijke beperkingen, waardoor u schade kunt lijden.

VERSCHILLENDE OORZAKEN letsel

Letsel kan verschillende oorzaken hebben en vanuit diverse situaties ontstaan. De meest voorkomende oorzaken van letsel zijn:

  • Letsel op het werk door een arbeidsongeval of een beroepsziekte;
  • Letsel veroorzaakt door een verkeersongeval;
  • Letsel veroorzaakt door een dier;
  • Letsel veroorzaakt door een ongeval thuis of op de openbare weg;
  • Letsel veroorzaakt door een medische fout;
  • Letsel veroorzaakt door een product dat gebreken vertoont.

Heeft u (blijvend) letsel opgelopen en is een ander daarvoor aansprakelijk? Dan is het belangrijk dat u weet waar u op moet letten.

WAT TE DOEN BIJ LETSELSCHADE?

Letsel kan een grote invloed hebben op uw leven. U kunt door het letsel namelijk beperkt zijn, waardoor u bijvoorbeeld niet meer kunt werken of waardoor u hulp nodig hebt in het huishouden. Ook kan het zijn dat u als gevolg van het letsel de nodige kosten moet maken voor medische zorg of aanpassingen in uw huis.

SCHADEVERGOEDING BIJ LETSEL, BEZOEK EEN ARTS!

Als iemand anders aansprakelijk is voor het ongeval, dan heeft u in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding. Het is dan erg belangrijk dat u voldoende bewijs verzamelt van het door u opgelopen letsel. Als uw letsel ernstig is, bent u waarschijnlijk op de spoedeisende hulp behandeld, waarna u onder controle bent gekomen van specialisten in het ziekenhuis. In veel gevallen is een bezoek aan de spoedeisende hulp echter niet noodzakelijk. Wij adviseren u om in die situatie direct na het ongeval naar de huisarts of de huisartsenpost te gaan. Hiermee kunt u bewijzen dat uw letsel direct na het ongeval is ontstaan.

Als uw klachten langer duren, dan is het belangrijk om regelmatig naar een arts of therapeut te blijven gaan, ter behandeling van uw klachten en ter vastlegging van uw letsel. Als u een lange tijd geen arts of therapeut bezoekt kan de aansprakelijke partij deze omstandigheid namelijk aangrijpen om te betwisten dat er een causaal verband bestaat tussen uw aanhoudende klachten en beperkingen en het ongeval.

Kosteloze bijstand van een letselschade advocaat

Heeft u letsel opgelopen en bent u benieuwd of u recht heeft op een schadevergoeding? Wij kunnen u in veel gevallen kosteloos bijstaan.  De aansprakelijke partij moet uw kosten van rechtsbijstand namelijk vergoeden. Neem vrijblijvend contact op met één van onze letselschade advocaten.