Rechtsgebieden

Mediation/bemiddeling

Scheidingsmediator voor bemiddeling echtscheiding?

Gaan u en uw (ex-)partner uit elkaar en wilt u een goede verstandhouding behouden? Mediation is een alternatieve methode om uw huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract te beëindigen. U treft elkaar niet voor de rechter, maar kiest samen één advocaat die optreedt als scheidingsmediator voor u beiden. Samen maakt u afspraken over alimentatie, kinderen, de verdeling van uw bezittingen en wie welke schulden draagt. Deze afspraken worden vervolgens voorgelegd aan de rechter.

Het voordeel van mediation is dat er niemand wint of verliest. Dat is in een rechtszaak vaak wel het geval. Bij mediation zult u in plaats van twee tegen elkaar strijdende advocaten allebei in gesprek gaan met één neutrale advocaat, de scheidingsmediator. De scheidingsmediator is onpartijdig en zal de mediation in een win-win situatie laten eindigen zodat u op een respectvolle manier uit elkaar gaat. Dat is wel zo prettig voor de omgang ná de scheiding.

Mediation in 4-5 gesprekken

Bijkomende voordelen van mediation zijn dat het proces vaak sneller gaat, goedkoper is en dat de afspraken vaak langer standhouden. Er is immers maar één advocaat nodig en de afspraken worden door de partners zelf in overleg gemaakt, dus minder snel geschonden.

Bij Schenkeveld Advocaten vindt u speciaal opgeleide scheidingsmediators. Onze advocaten hebben hun opleiding gevolgd bij het Nederlands Mediation Instituut (NMI).

Ze geven over alle onderwerpen (alimentatie, kinderen, pensioen, bezittingen) relevante juridische informatie zodat u samen tot een zorgvuldige afgewogen beslissing komt. Door hun jarenlange ervaring brengen onze scheidingsmediators emotionele onderwerpen makkelijk in rustig vaarwater en voorkomen zij escalatie. Het creëren van consensus en gelijkwaardigheid staat voorop. Zo hebt u aan 4-5 gesprekken meestal al voldoende om tot een goede uitkomst te komen.

Benieuwd of mediation voor u geschikt is? Neem dan vandaag nog contact op met onze scheidingsmediator. Of lees eerst meer over mediation op de website van het NMI.